Història
IMG-20180205-WA0002
Jove Orquestra de la UMA
Jove Orquestra de la UMA

La Jove Orquestra de la Unió Musical d'Alaquàs es va formar a 1997 baix la tutela dels professors de corda de l'escola de música, donant la possibilitat de tocar en conjunt als seus alumnes i completant així la seua formació musical.

Anualment, realitza concerts trimestrals al Centre Professional de Música de la UMA, des de l'any 2002 participa al cicle de "Concerts de Música a la Tardor" que organitza l'Ajuntament d'Alaquàs, al programa d'Intercanvis Musicals que organitza la FSMCV i a les Trobades de Joves Orquestres que organitza la Comarca Horta Sud.

En 2010 realitza diferents concerts a Austria, en les localitats de Linz y Mondsee.

Han interpretat en el seu rpertori obres com la Misa Brevis de Mozart, junt a la Nova Coral de la UMA, el Stabat Mater de Pergolesi i han acompanyat a diferents solistes.

També participa anualment en el "Cant de la Carxofa" d'Alaquàs (composició musical del segle XVII i de tipus religios denominat motete, caracterìstica de les poblacions de l'Horta Sud), festa declarada d'Interès Turìstic Provincial de la Comunitat Valenciana.

El seu primer director va ser el professor D. Oscar Abad Costa, des del curs 2001/2002 fins al 2009/10 on es va fer càrrec D. Miguel Ángel Lino Sorlí. De 2010 fins a 2014 va ser D.Rubén Adam Llagües el seu director.

L'Orquestra ha participat amb diferents formats, kamerata de corda, ensembles, grups de cambra... a cicles de concerts com els realitzats a la Beneficència, Concert de Tardor, Musica de Cambra al Castell...

Actualment el seu director es Enric Parreño Moratalla i el president de la Unió Musical d'Alaquàs es Lute Fernández Lozano.