Mestre Medina, Música i Poble

Podeu descarregar, gràcies a la col·laboració de l´Ajuntament d´Alaquàs, el llibre “El Mestre Medina-Música i Poble“, per conéixer la historia del nostre insigne Director Honorari de la Banda Simfònica de la Unió Musical d´Alaquàs José Medina Ferrer.

Música i poble. Potser són els dos elements més importants i presents en la vida del metre Medina. José Medina ha sigut una persona que al llarg de la seua trajectòria ha deixat una inesborrable petjada en la història local d’Alaquàs. Si hui en dia comptem amb una important cultura musical que té com a base la Unió Musical d’Alaquàs –amb tot el que aquesta societat comporta- és sense dubte fruit del compromís del Mestre Medina amb la música i amb el poble.

José Medina amb els educands que van eixir a Santa
Cecília l’any 1978

Hi han dos fets que, al nostre parer, han estat claus en la cultura musical d’Alaquàs i que tenen el seu origen en el Mestre Medina: la unificació de les bandes de música i la creació de l’Escola d’Educands (1940). Ambdós fets posen de relleu uns objectius i una estratègia molt intel·ligent pensant en el moment en què es produïen i també en una clara visió de futur perquè rauen en pensar que la formació, en aquest cas musical, és la base de creixement cultural, personal i col·lectiu i també en considerar que la unió, la conjunció de bandes de música i persones en un projecte que els és comú, faran que la música estiga tan vertebrada i sòlida a Alaquàs.

Descarrega el llibre del Mestre Medina fent clic ací.